Klantenservice
Winkel geopend vanaf di 09.30 uur
Klantenbeoordeling 9,1
Winkel nu gesloten
tot di 09.30 uur
Klantenservice
0341 414013
5814

Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.

De keuze aan huisjes en accessoires kan overweldigend zijn op onze kerstmarkt. Zeker als je voor het eerst een kerstdorp op wilt gaan bouwen. Gelukkig hebben wij alles in huis om je kerstdorp aan te kleden. Van de Dickensville Elfsteden huisjes tot de schaatsers, koek en zopie, boompjes, sneeuw en straatverlichting.

Voordat je gaat bouwen is het van groot belang dat je weet waar het dorp moet komen te staan. Zo weet je hoeveel ruimte je hebt en weet je ook hoeveel huisjes je ongeveer nodig hebt. Bij het kiezen van de locatie voor je dorp is het handig om ook te kijken of er een stroompunt in de buurt is. Zo voorkom je dat je met veel verlengsnoeren moet gaan werken. En niet onbelangrijk: wil je een “plat” dorp of wil je de hoogte in? Als je net begint met het bouwen van een kerstdorp raden wij je aan om voor de platte versie te gaan.

Nu je weet waar je dorp gaat komen is het tijd om de ondergrond te gaan bepalen. Je kan je dorp bijvoorbeeld in je vensterbank op gaan bouwen. Je hoeft dan alleen maar een sneeuwdeken of sneeuwtapijt neer te leggen. Houdt er dan wel rekening mee dat bij het plaatsen van je poppetjes het wat wiebelig is. Ook leuk is het om je dorp op een kast op te bouwen, ook daar kan je een sneeuwdeken over heen leggen.


Een andere optie is om een plaat in het gewenste formaat te zagen en deze over de kast of vensterbank heen te leggen zodat je een vlakke ondergrond hebt die je kan schilderen, beplakken met steentjes enzovoort. Ook kan je als je een plaat gaat gebruiken deze wat hoger plaatsen, bijvoorbeeld op pootjes, zodat je op de plek waar je een huisje neer gaat zetten een gat kan boren waar het snoertje doorheen kan. Natuurlijk zijn er ook kant en klare ondergronden en bergen te verkrijgen maar hoe leuk is het om je fantasie de vrije loop te laten gaan en je eigen landschap te creëren?

Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.
Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.


Je weet nu waar je dorp gaat komen maar er zijn verschillende stijlen in de kerstdorp huisjes. Wil je eenheid in je dorp dan is het belangrijk om van te voren uit te zoeken welke stijl jij leuk vindt.

We gaan er nu maar even van uit dat je gekozen hebt voor de Dickensville Elfsteden serie. Natuurlijk kan je best van een andere stijl accessoires of zelfs een huisje toevoegen. Belangrijk is dan wel om goed naar de verhoudingen te kijken.

Nu je weet waar je dorp gaat komen kunnen we beginnen. De basis van je dorp zijn natuurlijk die leuke gedetailleerde en verlichte Dickensville huisjes. Maak niet de beginnersfout om heel veel huisjes super dicht op elkaar te zetten. Hierdoor wordt het namelijk erg lastig om je dorp leuk aan te kleden.

Sluit nu je huisjes aan op het stroompunt en begin met het plaatsen van poppetjes, bruggetjes, boompjes, straatlantaarns enzovoort. Om straten te leggen heeft Dickensville kant en klare weggetjes in het assortiment en heb je in een handomdraai een kinderhoofdjesweg. Dus wil je een aangekleed dorp gebruik dan niet te veel huisjes. Less is more!

Tip 5: Finishing touch

Nu alles in je dorp staat gaan we naar de finishing touch. Hiervoor kan je veel materialen gebruiken. Denk hierbij aan mos, steentjes en takjes om nog meer sfeer aan je dorp te geven. En voor de winterse uitstraling gebruik je poedersneeuw, dit doe je echt als allerlaatste om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.

Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.
Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.

Bij de Elfstedentocht hoort natuurlijk een stempelkaart. Als je er voor gekozen hebt om je dorp met Elfsteden huisjes te gaan bouwen kan je je eigen stempelkaart downloaden. Na het sparen van 11 Elfstedenkruiszegels is je stempelkaart vol en kan je deze opsturen. Na controle ontvang je een cadeaubon waarmee je bij ons een gratis huisje op kan komen halen.
Op peha.nl kan je de actuele lijst met de te sparen huisjes bekijken.

Hebben wij je na het lezen van deze blog enthousiast gemaakt? Kom dan gerust eens kijken bij ons Dickensville Elfstedendorp, misschien om inspiratie op te doen of om bouwadvies te vragen aan onze Dickensville bouwers.
Oant sjen!

Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.
Hoe bouw je een Dickensville Elfstedendorp? Onze tips en tricks.