Klantenservice
Winkel geopend vanaf di 09.30 uur
Klantenbeoordeling 9,1
Winkel nu gesloten
tot di 09.30 uur
Klantenservice
0341 414013
Versieren doe je zo!

Versieren doe je zo!

Het opzetten en versieren van de kunstkerstboom kan nog wel eens voor wat hoofdbrekens zorgen. In onderstaande blog laten wij jou de stappen zien en geven we nog wat handige tips. Zo is jouw kerstboom straks het stralende middelpunt.

Versieren doe je zo!

 

Natuurlijk zet je als eerste de kerstboom op. Belangrijk is dat je de poten goed vastzet voordat je met de takken aan de gang gaat. Het kan zijn dat je deze takken erin moet hangen of dat je ze moet uitklappen.

In beide gevallen is het belangrijk om deze goed uit te vouwen zodat je boom er zo echt mogelijk uitziet. Heb je een kerstboom rok of mand dan is het verstandig om deze eerst om de voet van de kerstboom te doen.

Versieren doe je zo!

 

Nu is het tijd om de lichtjes in de boom te hangen en hierbij werk je van beneden naar boven. Misschien overbodig; check voordat je begint of de verlichting het nog doet. Dit scheelt een hoop frustratie mocht achteraf blijken dat ze niet werken.

Check gedaan! Plaats ook wat lampjes meer naar de stam toe; dit zorgt voor meer diepte en een bijkomend voordeel is dat je het snoer minder ziet.

Versieren doe je zo!

 

Nu kan het leuke werk beginnen, de boom is opgezet en de lampjes zitten erin, tijd voor de kerstballen en decoratie! Wanneer je slingers, kralen of linten gebruikt dan is het nu het beste moment. Je hebt nu nog de ruimte om de slingers mooi te draperen. Hang de slingers niet alleen aan de punten van de takken maar ook wat dieper in de boom, zo blijft er meer ruimte over voor de kerstballen en ornamenten. Kerstballen, vogeltjes, ornamenten, strikjes en nog veel meer mooie versiering in je boom hangen en klaar! Als laatste breng je op strategische plaatsen nog versiering aan in je woonkamer. Denk aan guirlandes, kersthuisjes en mooie kransen. Houd hierbij rekening met de stroompunten in de woonkamer.

Versieren doe je zo!

 

Tijd voor de finishing touch. Kijk nog eens goed naar alle versiering die je hebt aangebracht in je huis. Zitten er ergens nog kale plekken, missen er nog lampjes of gezellige kaarsjes misschien? Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je thuis voelt in jouw kerst huis! Dan is het nu tijd om de cadeautjes onder de boom te leggen. Of komt bij jou de Kerstman langs?