Klantenservice
Winkel geopend vanaf wo 09.30 uur
Klantenbeoordeling 9.0
Winkel nu gesloten
tot wo 09.30 uur
Klantenservice
0341 414013
Glazen Kerstballen

Glazen Kerstballen

Al sinds jaar en dag versieren we de kerstboom met de mooiste ballen, slingers en lampjes om een perfecte kerstsfeer te creëren. Misschien wel de meest bekende vorm van versiering zijn de glazen kerstballen. Bij Kerstwereld Hendriks zijn deze te krijgen in alle soorten, kleuren en maten. Heb jij een favoriet?

De eerste kerstbal van glas werd geblazen in 1831. Daarvoor werden kerstbomen versierd met slingers, appels en andere papieren figuurtjes die de kerstgedachten waardborgen. Appels werden in de winters schaars. Ook de heer Lidner kon geen appels meer kopen en besloot daarom de appels na te 'blazen'. Zo werd de eerste kertbal geboren.

Glazen Kerstballen

Deze klassieker is er echt in alle kleuren en maten. Van groot naar klein, in de traditionele kleuren groen en rood, maar ook steeds vaker zijn deze ballen gevoelig voor trends. Zoals dit jaar de okergele kerstbal helemaal hip is. Kies je glanzend of mat? En welke kleuren combineer je allemaal. Met alleen de klassieke kerstbal zijn al zoveel opties!

Glazen Kerstballen

Naast de effen klassieke kerstbal hebben we ook de gedecoreerde kerstballen. Jaren geleden waren dit alleen beschilderde ballen met bijvoorbeeld een kerstboodschap of glitters, maar tegenwoordig wordt ook hier compleet mee uitgepakt. Veertjes in de kerstbal, trendgevoelige teksten op de bal en gedecoreerd met houten sterren, hartjes en andere winterse taferelen. In combinatie met een aantal klassieke kerstballen kan dit een mooi geheel vormen in de kerstboom.

Van origine kennen we de kerstbal natuurlijk rond, maar je ziet binnen de kerstversiering steeds meet glazen ballen veranderen in anders gevormde ‘ballen’. In de vorm van dennenappels, sterren, hartjes en zelfs met de Eifeltoren kan een kerstboom gedecoreerd worden. Deze ballen zijn erg leuk in combinatie met een aantal rustige, klassieke ballen in dezelfde kleurtint. Zo creëer je een vrolijke boom met misschien wel een beetje een gekke twist!

Glazen Kerstballen

Glazen ballen zijn dus sinds 1831 ontstaan als vervanging van de appels, maar intussen uitgegroeid tot een ondenkbare versiering voor in de kerstboom. Geen kerst zonder glazen kerstballen vinden wij!

Lees hier alles over onze kerstshow

Glazen Kerstballen