Klantenservice
Winkel geopend vanaf 09.30 uur
Klantenbeoordeling 9,1
Winkel nu gesloten
tot 09.30 uur
Klantenservice
0341 414013
Stel je vraag
Kerstverlichting tips

Kerstverlichting tips

Hoe kies je de juiste kerstverlichting voor in de kerstboom? Bij Kerstwereld Hendriks heb je de keuze uit vele soorten. Soms zie je dan door de lampjes het bos niet meer! Daarom helpen wij je graag een handje op weg met het kiezen van de juiste kerstverlichting. 

Makkelijk zijn onze snoeren met LED verlichting voor in de boom. Deze snoeren hebben een begin en een eind en lopen dus niet rond, zoals de meeste traditionele kerstverlichting. Zo wordt kerstverlichting in de boom hangen erg makkelijk. LED verlichting is naast binnen ook zeer geschikt voor gebruik buiten. Daarbij is LED verlichting erg zuinig. Tijdens de donkere dagen rond de kerstdagen gaan alle lampjes in huis weer aan. LED verlichting zorgt ervoor dat de energierekening niet enorm stijgt. Daarnaast worden de lampjes niet warm en is het dus veilig te gebruiken in vazen e.d. voor decoratie. 

Kerstverlichting tips

LED kerstverlichting hebben we in 2 verschillende kleuren. Warm wit is een heldere, witte kleur waardoor je kerstboom mooi sprankelend verlicht is. Klassiek warm is een warme kleur die neigt naar oranje en komt dichter bij de klassieke kerstverlichting. 

Kerstverlichting tips

Heb je de kleur van het snoer gekozen, dan kun je gaan bepalen hoeveel lampjes je in de kerstboom wilt hebben. We hebben keuze uit 3 soorten. In een normaal verlichte kerstboom zitten de lampjes op het snoer ongeveer 7 centimeter uit elkaar. Wil je de kerstboom wat voller verlicht, dan kies je voor de compact lights. Hier zitten de lampjes ongeveer 2 centimeter uit elkaar. En wil je echt een magisch verlichte boom, kies dan voor clusterverlichting. Hier zitten de lampjes dicht bij elkaar geclusterd. Dit geeft een sfeervol lichteffect in je boom. 

Boomhoogte --> lengte snoer

120 - 150 cm --> 3 - 7,5 meter
150 - 180 cm --> 7,5 - 11 meter
180 - 210 cm --> 11 - 18 meter
210 - 230 cm --> 14 - 27 meter
230 - ..... cm --> 16 - 36 meter 

Kerstverlichting tips
Kerstverlichting tips

Naast ons assortiment LED snoeren hebben we een ruime collectie decoratieve verlichting. Rendieren, kaarsjes, dennenappels... Bij Kerstwereld Hendriks heb je de keuze uit veel verschillende soorten kerstverlichting. Gekleurde lampjes of een knipperende variant, geen probleem! De decoratieve is vaak enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. Liever geen LED verlichting? Ook voor de traditionele verlichting en reservelampjes kan je bij ons terecht. 

Als je huis dan helemaal in kerstsfeer is, dan is natuurlijk ook de tuin aan de beurt. Heb je een grote boom in de tuin waar je kerstverlichting in wilt hangen, dan is koppelbare verlichting een uitkomst. De snoeren hebben we in verschillende soorten en maten. De koppelbare verlichting is LED en daardoor koppelbaar tot wel 5000 lampjes! De lampjes zitten op 10 centimeter afstand van elkaar, dus reken maar uit. Je kan dan tot 500 meter snoer koppelen en je hebt maar 1 stekker nodig. Daarbij zijn er losse snoeren tusssen te koppelen. Zo kan je makkelijk van de ene naar de andere boom. Let bij de aankoop van de koppelbare kerstverlichting goed op de doos. Hier staat aangegeven of je de start set hebt met stekker, of extra set.