Klantenservice
Winkel geopend vanaf ma 09.00 uur
Klantenbeoordeling 9,1
Winkel nu gesloten
tot ma 09.00 uur
Klantenservice
0341 414013
Stel je vraag

Kunstkerstboom kiezen

Kunstkerstbomen zijn tegenwoordig zo gemaakt, dat zij niet meer onderdoen voor een echte kerstboom. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen. Daarnaast hebben we kunstkerstbomen die voorverlicht zijn en besneeuwde en niet-besneeuwde kerstbomen. Met een goede kunstkerstboom kun je jaren vooruit. Je hoeft niet elk jaar een nieuwe kerstboom uit te zoeken en de naalden van een kunstkerstboom vallen niet uit.

Alle kunstkerstbomen uit onze collecte bestaan uit PVC of een combinatie van PVC met PE. PVC is een veelgebruikte kunststof en wordt hoofdzakelijk gemaakt van aardolie en zout. Door bepaalde stoffen toe te voegen wordt PVC zacht en kan dit gebruikt worden voor de naalden van de kunstkerstbomen. Een groot voordeel van PVC is dat dit brandvertragend werkt, wat natuurlijk belangrijk is voor een kunstkerstboom.

PE is ook een kunststof en bestaat voornamelijk uit koolstof en waterstof. Om de takken van de kunstkerstboom te maken wordt PE gegoten in een mal, waardoor je mooi gevormde takken krijgt. Kunstkerstbomen die bestaan uit een combinatie van bovengenoemde stoffen ogen erg natuurlijk door de mix van materialen en vormen. Kunstkerstbomen die alleen bestaat uit PVC hebben daarentegen flexibele naalden dan takken gemaakt van PE.

Een aantal van onze kunstkerstbomen zijn voorverlicht. Een voordeel hiervan is dat je nooit meer hoeft te prutsen met kerstverlichting. De verlichting zit namelijk al mooi in de kerstboom. De snoeren zijn in de takjes gedraaid waardoor deze nauwelijks meer zichtbaar zijn. Een ander voordeel is dat de lampjes mooi gelijkmatig verdeeld zijn door de boom heen. 

De takken van de kunstkerstbomen kunnen ‘hinged’ of ‘hook-on’ zijn. Dit zegt iets over de manier waarop de takken aan de stam zijn bevestigd.

Hinged: de takken die op deze manier zijn bevestigd zitten vast aan de stam. Deze hoef je alleen uit te vouwen en in model te brengen. De takken hangen dan aan de stam. Deze bomen zijn vaak snel op te zetten. Voorverlichte bomen hebben altijd hinged takken.

Hook-on: heb je een ‘hook-on’ kunstkerstboom, dan is het de bedoeling dat je de takken aan de stam haakt. Dit gaat vaak met behulp van kleurcodes, zodat je weet welke tak je waar in hoort te haken. Raak je een tak kwijt, dan kunnen wij deze voor je bestellen.

Voor je tot aanschaf van een kunstkerstboom over gaat, is het belangrijk om na te denken over wat voor boom je wilt. Wil je een voorverlichte kerstboom of wil je zelf je verlichting kiezen? Van welk materiaal wil je de boom hebben, wat wil je er aan uitgeven en welk formaat moet de kerstboom hebben? Als je hier over na hebt gedacht, hebben wij ongetwijfeld een kerstboom die aan jouw wensen voldoet.

Kies je kerstboom