Klantenservice
Winkel geopend tot 18.00 uur
Klantenbeoordeling 9,1
Winkel nu open
tot 18.00 uur
Klantenservice
0341 414013
Kerstkaarten

Kerstkaarten

Met een lief kaartje maak je iedereen blij! Zeker tijdens de feestdagen is het een traditie geworden familie en vrienden een kerstgroet te sturen per post. Afgelopen jaren stuurden we in Nederland met z'n alle gemiddeld 150 miljoen kerstkaarten per jaar! Maar hoe is deze traditie eigenlijk begonnen?

De eerste kerstkaart werd gestuurd door Sir Henry Cole in 1843. Hij liet John Callcott Horsley de eerste kerstkaart tekenen en meerdere malen drukken. Omdat de Sir tijdens de feestdagen niet bij zijn familie kon zijn wilde hij ze toch een warme kerstgroet zenden. Op de kaart stond een leuk familietafereel met de tekst: 'A Merry Christmas and a Happy New Year tot you'. Een groet die we tot op de dag van vandaag nog steeds gebruiken. Hiernaast zie je de kaart die Sir Henry stuurde:

Kerstkaarten

Nu zijn we ruim 170 jaar verder en sturen we allemaal nog steeds kerstkaarten naar familie en vrienden. Allemaal willen we de mensen om ons heen een fijne Kerst wensen! Wij van Kerstwereld Hendriks zijn groot fan van de traditionele kerstkaart en daarom hebben wij een ruime collectie Hallmark kaarten.

Kerstkaarten

Koop je kerstkaarten van een speciale collectie, welke zijn aangeduid met een sticker, dan doneert Hallmark een deel van de verkoopopbrengsten aan KWF Kankerbestrijding en Stichting tegen Kanker. Zo krijgt een kerstkaart nog meer waarde dan alleen een lieve groet aan familie of vrienden. 

Bij Kerstwereld Hendriks kan je kerstkaarten los kopen, maar je kan ook kiezen voor een box met kaarten. Hierin zitten dan 6 of 10 kaarten met enveloppe. Sommige boxen hebben 1 soort kaart andere hebben keuze uit 2 leuke designs. Wie vrolijk jij op met een leuke kerstkaart?

Lees hier meer over onze kerstshow

Kerstkaarten